De ce să aleg o grădiniță unde educatia se face prin iubire, respect fata de nevoile copilului si reguli clare?!

”Fiecare copil este unic și are capacitatea, de la o vârstă foarte fragedă de a învăța și de a
face alegeri” – Fiona Duțu

Fiecare copil are nevoie de o abordare complet personalizată a educației sale
intelectuale, sociale, emoționale și fizice. Programul grădiniței noastre este adaptat
nevoilor și capacităților fiecarui copil in parte și oferă metode de dezvoltare conform
propriului ritm.

Educație prin joc

Pentru copii, joaca este un prilej de explorare, de cercetare și de bucurie, îi ajută să cunoască lumea, dar și să se integreze social și să se formeze emoțional.

Prin intermediul jocului copiii învață și își identifică ritmul interior. Se pot distra încrezători cu adulții care își exprimă înțelegerea, sprijinul și grija față de ei. Când jocul are loc într-un mediu sigur, supravegheat de educatori cu experiență, învățarea devine facilă.

 

Educație pozitivă

Modelul educațional din gradinita noastra se bazează pe relații pozitive în mediul cu care aceștia interacționează. Principii importante ale educației pozitive din gradinita noastra sunt: crearea unei relații pozitive adult-copil, menținerea unui climat emoțional pozitiv, lipsa recompenselor și a pedepselor, celebrarea fiecărei reușite a copilului, și, nu în ultimul rând, cultivarea sentimentului de apartenență la ceva mai mare, care să îi arate acestuia că acțiunile sale au impact. Încrederea, respectul, dragostea, grija sunt baza relațiilor care îi ajută pe copii să crească, să învețe și să se dezvolte.

Educația pozitivă îi pregătește pe copii in gradinita noastra pentru adaptarea la un stil de viață modern și le formează abilități pentru profesiile viitorului. Într-o grădiniță sau o familie care adoptă modelul educației pozitive, copiii sunt învățați să își gestioneze emoțiile și să le exprime în mod asertiv, iar copiii au o dezvoltare emotionala foarte buna!

Evaluare prin observare, fără note și calificative

Pentru ca educatorii să planifice exact acele activități care dezvoltă potențialul copilului și se pliază perfect pe nevoile lui, pe lângă informațiile obținute de la părinți, tehnici de evaluare a micuților sunt aplicate încă din prima zi de grădiniță. Copilul nu realizează că este supus observației, iar comportamentul său va fi unul natural și totodată relevant.

Evaluările initiale facute de catre educatorii nostri sunt foarte importante pentru că pot oferi părinților și educatorilor date importante referitoare la nivelul fiecărui copil. Iar punctele slabe vor putea fi transformate în aptitudini cu ajutorul unor tehnici de învățare individualizate și adaptate profilului fiecărui copil. Un sistem în care toți copiii învață aceleași lucruri în același mod nu este eficient, pentru că fiecare dintre noi este diferit, se dezvoltă și asimilează diferit informația.

Fiecare arie curriculară este importantă: dezvoltarea personală, socială și emoțională, comunicarea și limbajul, cunoștințele de matematică, cunoașterea mediului, dezvoltarea fizică și creativitatea!

Educatorii sunt atenti zilnic la activitățile la care a participat copilul, progresul într-un anumit domeniu sau lucruri pe care le-a făcut pentru prima dată.

La sfârșit de an școlar, în luna iunie, fiecărui copil i se întocmeste un raport care sumarizează activitățile pe care le-a parcurs, progresele înregistrate și conține recomandări cu privire la nevoile acestuia și cum poate fi susținut într-un anumit domeniu. Acest raport este pastrat la dosarul copilului, îpentru a asigura continuitate în procesul de învățare.

Educația de la grădiniță se continuă acasă

Educatorii din gradinita noastra pun accent pe dezvoltarea a mai multor planuri, nu doar din punctul de vedere al abilităților cognitive. Punctele forte și punctele slabe ale fiecărui copil sunt analizate în profunzime, iar părinții sunt văzuți ca parteneri cu o contribuție
valoroasă la procesul de învățare, schimbând informații foarte importante cu educatorii și continuând procesul de învățare și acasă.

Toate cursurile și activitățile de la grădinița noastra se desfășoară conform planificarii date de catre Ministerul Educatiei și oferă forme de învățare interactivă într-un mediu vesel, motivant și sigur – special construit pentru a se adapta așteptărilor fiecărui copil.

Învățare activă

Guguta este gradinita în care sunt desființate sălile de clasă tradiționale, în care copiii stau pasivi în bănci, ascultându-și educatorii și așteptând să li se adreseze întrebări sau sa primeasca indicatii fixe. Promovează învățarea activă și interactivă, centrată pe copil și nevoile acestuia de cunoaștere.

Pregătire pentru viață

Scopul educației este de a-i pregăti pe copii pentru viața profesională, de a le oferi perspective ample și complexe asupra viitorului lor și de asemenea, de a-i familiariza cu diferite meserii pe care le pot avea în viitor. În acest sens, au loc o serie de activități extracurriculare prin care elevii au ocazia să întâlnească diferite persoane, specialiști din mai
multe sectoare și să-și îmbogățească spectrul cunoașterii și să devină conștienți de propriile capacități și de meseriile pe care le pot practica cu succes.

Colaborare în grupuri

Se pune accent pe colaborarea în grupuri pentru a rezolva probleme, situatii, activitati tematice. Aceste activități au rolul de a dezvolta spiritul de echipă și a pregăti copiii pentru viitorul lor, pentru viata și pentru a-i ajuta să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și așa numitele soft skills.

Calitate și rezultate

Institutia noastra de invatamant este Autorizata la Ministerul Educatiei, avem educatori dedicați și entuziaști cu experienta vasta in mediul educational care au metode didactice eficiente si adaptate noilor generatii.

Succes garantat

Plan de învătământ care completează instruirea pur teoretica prin activități utile atractive și motivante

Program educational care urmareste dezvoltarea a 4 inteligente:

Gradinita Guguta pune copiii in centrul atentiei si are grija de dezvoltarea lor pe patru inteligente:

inteligenta fizica – tot ce tine de corp, de odihna, de mancare, de hidratare;
inteligenta emotionala – copiii invata cum sa-si inteleaga, sa-si identifice, sa-si gestioneze emotiile, cum sa creeze relatii cu sens;
inteligenta mentala – invatarea de cunostinte, dezvoltarea gandirii critice, analitice, invatarea prin planificare; toate acestea sunt dezvoltate prin activitati practice;
inteligenta spirituala – explorarea modului in care fiecare se raporteaza la lume.

 

“Aceste inteligente sunt transversal regasite in programul educational al gradinitei noastre”,
mentioneaza Directorul general al gradinitei, Psih. Natalia Chiriac.

In plus, copiii au parte de multa activitatea in aer liber si in afara gradinitei.

„Avem foarte mult outdoor, iesim mult din gradinita, pentru ca noi consideram ca
toata comunitatea este un spatiu educational, nu se intampla doar intre peretii unei
grupe de clasa”, sustine Directorul general, Psih. Natalia Chiriac.

Comunicare deschisa cu parintii

Dincolo de informatiile, abilitatile si competentele pe care le dobandesc elevii la gradinita, parintii „sunt primii educatori ai copiilor”, aceasta comuniune se bazeaza pe o buna relatie de comunicare cu parintii si pe sustinere din partea familiei.
Mai mult, gradinita organizeaza frecvent diverse evenimente dedicate familiilor si parintilor – conferinte, consiliere parentala, evenimente ocazionale parinti-copii.

Gestionarea greselii este pentru invatare, nu pentru pedepsire

In cultura romaneasca greseala este, in continuare, privita si primita cu batjocura, invinovatire, rusinare si umilinta, atat in randul profesorilor, cat si in randul elevilor.

„Cred ca asta avem nevoie foarte mult sa schimbam: sa ne uitam la greseala ca la
un prilej bun pentru invatare”, mentioneaza Directorul general, Psih. Natalia Chiriac.