Metoda de acomodare

Grădiniţa este primul pas al copilului în colectivitate şi adaptarea la un nou mediu. Nu este un simplu loc de joacă, ci spaţiul în care începe procesul de socializare si integrare a copilului. Trecerea de la mediul familial la intrarea într-o colectivitate de copii şi adulţi necunoscuţi presupune un efort de adaptare din partea copilului. Unii copii se simt bine din prima clipă, se integrează rapid şi sunt bucuroşi de compania celorlalţi copii. Alţii au nevoie de o perioadă de câteva zile sau chiar săptămâni să se acomodeze. Specialistii spun ca, perioada de acomodare in colectivitate poate dura pana la 6 luni. Este o perioadă încărcată de emoție atat pentru copil, cat și pentru părinte, trebuie sa ne dotam cu multa rabdare si empatie.

La grădiniţa Guguta, noi muncim pentru a face această primă experiență atât confortabilă, cât și reușită pentru fiecare copil. Noi oferim un mediu cald, sigur, plăcut, organizat şi monitorizat.

Este foarte important ca părintele să fie pregătit pentru acest pas. Dacă el nu este pregătit, nici copilul nu este pregătit să se integreze.

Încercăm să creăm cumva o legătură și un parteneriat între copil, părinte și educator.

Gradinita noastra a creat un program de acomodare care a dat roade fantastice si a usurat foarte mult perioada de acomodare a copiilor.

In procesul de acomodarea a copilului se tine cont de ritmul copilului, timpul necesar acomodarii, nevoile copilului si de timpul de care dispune parintele pentru acomodare. In acest fel, se poate face o acomodare personalizata !!!

Perioada de acomodare este formata din 3 etape, dupa cum urmeaza:

WhatsApp-Image-2023-01-23-at-16.53.33
1. Este intalnirea cu Doamna Educator.
WhatsApp-Image-2023-01-23-at-16.53.47
2. Consta in sedinte de acomodare individuala (parinte-copil-educator);
WhatsApp-Image-2023-01-23-at-16.53.31-1
3. Consta intr-un numar limitat de ore, in cadrul colectivitatii. Pe parcursul procesului de acomodare in colectivitate, parintele este informat de starea emotionala a copilului.