Valorile gradinitei

Despre Noi

Împreună construim cei 7 ani de acasă!

Despre Noi

Copilul trebuie tratat cu respect, însoțit de iubire și trimis in lume cu încredere si libertate. Noi credem cu tărie că fiecare copil are o dorință naturală de învățare atâta timp cât este într-un mediu bine gândit și structurat, într-un loc în care să se simtă în siguranță. Experiențele pe care le avem in copilărie ne definesc în totalitate modul în care acționăm ca si adulți. Pentru a trezi interesul copiilor atât părinții cât și educatorii trebuie să creeze un mediu relaxant pentru a îndepărta cât mai mult stresul. În pedagogie există 3 metode de a motiva copilul să exceleze: Frica, Egoismul si Iubirea. Noi alegem IUBIREA.

Importanța fericirii unui copil

Importanta fericirii unui copil

Copilul este o ființă aflată intr-o continuă dezvoltare, felul în care înțelegem lumea se schimbă în decursul vieții, de aceea trebuie să ținem cont de faptul că evoluția merge dinspre trecut spre viitor si pe acest drum copilul se transformă. Această transformare depinde de noi: părinți si educatori. Trebuie să înțelegem că generațiile de acum nu mai sunt cum au fost copiii de altă dată si ca să putem înțelege psihologia copilului secolului XXI trebuie să ne aflăm într-o continuă re-educare.

Importanta fericirii unui copil

La Grădinița Guguță copilul învață prin joc să-și dezvolte simțul artistic și creativitatea, limbajul și vocabularul. Toate activitățile pe care le facem dezvoltă celor mici voința, capacitatea de relaționare, capacitatea de integrare, capacitatea de exprimare liberă.

Jocuri Pentru Copii din Gradinita Guguta

La copiii preșcolari, cea mai importantă metodă de învățare este imitația, imitarea educatoarei, a colegilor; după care vine următorul pas, când copiii își însușesc foarte mult din comportamentul educatoarei și al colegilor, tocmai de aceea este foarte important cum ne comportăm cu copiii mici. Educatorii trebuie să fie oameni echilibrați emoțional, calmi, tocmai pentru a putea fi imitați de către cei mici. Colegii de grupă trebuie să împartășească aceleași valori pentru ca educatoarea să reușească să aducă un aport de liniște și implicare a tuturor copiilor din grupă.

Educatorii Grădiniței

Educatorii noștri sunt întodeauna prezenți, discreți si atenți și mereu aproape de copil pentru a-l ajuta când are nevoie. Rolul lui în dezvoltarea copilului este de a oferi ajutor atunci când este cerut, el conduce și sprijină copilul individual pe drumul său, îl ajută să-și clădească personalitatea și să se integreze din punct de vedere social, este atent fată de necesitățile fiecărui copil în parte, prezintă materiale de lucru și încurajează lucrul în echipă, valorifică momentele în care copilul arată interes maxim fată de o anumită activitate si stabilește limite.

Mediul în care stau copiii este unul relaxant, calm, liniștit, prietenos, un mediu pregătit special pentru copil unde există un adult pregătit care să-l ghideze. Nu aplicăm pedepse și recompense, avem doar limite și reguli clar definite. Oferim educație prin iubire si respect.

copacul-cu-regulile-gradinita-guguta

Materialele Didactice

Ne propunem să aplicam metodologii de învățare alternativă unde copilul este centrul educației. Rolul nostru este să creăm o atmosferă potrivită pentru copii, să oferim o educație la standarde înalte, să colaborăm cu educatori foarte bine pregătiți in domeniul pedagogiei și a psihologiei copilului preșcolar, și cel mai important să avem o relație strânsă cu parinții.

Pentru o mai bună colaborare a relației părinte – copil – educator ne propunem ca pe viitor să oferim (libera alegere) cursuri de psihologia copilului, consiliere psiho-pedagogica atât educatorilor cât și părinților; ședințe cu părinții atât în grup cât și individual, in cadrul căreia ar putea să existe discuții cu psihologul, consilierul, educatorul sau cu alți părinți despre problemele pe care le întâmpină în creșterea și educarea copiilor lor. În prezent, părinții își cresc copiii urmându-și propriile instincte, în funcție de educația pe care au primit-o și ei la rândul lor de la părinți, care nu mai corespunde generației de acum, ori consultând alți membri ai familiei care nu au nici un fel de pregătire în acest sens.