Autorizare

În România, ARACIP este instituția care se ocupă de autorizarea grădinițelor, iar pentru aceasta ele trebuie să respecte următoarele criterii:

🡪 Resursa umană- existența personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic calificat;

🡪 Institutia de invatamant autorizata are dreptul la Formare continua a personalului didactic: obtinerea titularizarii, definitivatului, gradelor didactice.

🡪 Planificarea și desfășurarea procesului de educație, conform programei Ministerului Educației;

 🡪 Existenta unui Psiholog / Logoped in permanenta in institutie care sa ofere consiliere parentala, consiliere copiilor cu anumite nevoi;

 🡪 Siguranța și sănătatea copiilor- sunt obligatorii autorizațiile sanitare (DSP) și de securitate la incendiu. Existenta unui cabinet medical real, Medic Pediatru si Asistent Medical;

  🡪 Condițiile materiale- dotarea cu mobilier autorizat care sa respecte toate normele de siguranta, echipamente și materiale didactice;

  🡪 Locatie care sa permita spatii precum: biblioteca, cancelarie, cabinet psiholog, cabinet medical, sali de mese separate de sala de curs, sali activitati optionale, sala de sport.

🡪 Personalul didactic trebuie sa intocmeasca portofoliul personal care sa contina:

                🡪 studii individuale despre probleme intalnite la grupa;
                🡪 planificari saptamanale care sa cuprinda toate ariile de dezvoltare;
                🡪 planificari tematice;
                🡪 consiliere parentala;
                🡪 evaluari anuale si periodice tuturor copiilor de la grupa;            
                🡪 proiecte de lectie;
                🡪 respectarea tuturor cerintelor din Curriculumul Scolar National.

Gradinita noastra, motivata de iubirea si daruirea pe care ne-o inspira copiii, dar si de dorinta de a oferi un proces instructiv-educativ de inalta calitate, care sa ajute la integrarea prescolarilor in societate, a indeplinit cu succes lista standardelor de autorizare riguros stabilite si verificate de comisia expetilor A.R.A.C.I.P.
Succesul cu care ne mandrim il oferim acum copiilor care-si doresc sa invete prin joc, prin experiente proprii atractive si interesante, si parintilor care isi doresc pentru copiii lor un mediu propice de dezvoltare.

Gradinita Guguta dispune si de alte autorizatii precum:

Autorizatia DSP si DSV

 

Este dreptul dumneavoastra sa alegeti calitatea!